Duitsers dol op kromme komkommers
Komkommers staan na tomaten, wortelen en uien op de vierde plaats van de meest geliefde groenten in Duitsland. In het afgelopen jaar kocht elke Duitser gemiddeld 3,3 kilogram komkommer. Dat komt overeen met circa zeven komkommers.* Met name jonge mensen kiezen in de supermarkt vaak voor deze groente.
In Duitsland is de komkommer sinds de zestiende eeuw bekend. Vermoedelijk vond de groente vanuit de voet van de Himalaya of uit tropisch Afrika haar weg naar Duitsland. De komkommer werd reeds door de oude Grieken en Romeinen geteeld.
Groen en gezond
Komkommers zijn zeer caloriearm, want ze bestaan voor 96 procent uit water. De groente scoort echter ook punten met haar aandeel aan de mineralen fosfor, ijzer, kalium en calcium. Bovendien bevatten komkommers de vitamines A, B1 en C. Direct onder hun schil verbergen ze deze belangrijke voedingsstoffen. Daarom kan men komkommers het beste grondig met warm water wassen, maar niet schillen.
*Bron: AMI (Agrarmarkt Informations-Gesellschaft mbH, 2016)
Bron/ auteur: www.deutsches-obst-und-gemuese.de
Bron afbeelding: www.volkskrant.nl